Auto wassen winterbescherming

Beschadiging en krassen

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: stel het poetsen en polijsten van je auto niet uit tot na de winter. Auto’s hebben in de winter vanwege strooizout, sneeuw, steenslag van kapot wegdek, ijs en de grote temperatuurverschillen namelijk veel te lijden. Het gevolg van de winterse toestanden: krassen op en beschadigen van de lak.

Bescherm de lak

Sneeuw, ijs en strooizout werken in op de lak van je auto. Wanneer je ietwat nonchalant bent omgesprongen in het onderhoud van je auto dan zal de lak steeds verder beschadigd raken. Met name daar waar geen bescherming aanwezig is, ontstaat roest.

Polijsten en hechten

Ten gevolge van de temperatuurverschillen krimpt de lak en zet zij uit. Goede autowax – zoals die van Autowascentrum Dijkstra – bevat oliën die de lak voeden en daarmee de auto schoon houden. Door de auto te polijsten, slijp je als het ware een fliterdun laagje van de lak en verwijder je al het vuil. Zo krijg je een lak die werkelijk spiegelglad is en er als nieuw uitziet. De nieuwe waxlagen hechten vervolgens optimaal op de gepolijste lak. Dit verzekert je van een langdurige bescherming tegen de pittige weersinvloeden van de wintermaanden.

Auto wassen winterbescherming

Veel autobezitters brengen hun auto naar de garage voor een winterbeurt. Koelvloeistof, olie, snaren en riemen worden standaard vervangen en de verlichting gecontroleerd. Echt altijd nodig is dit niet. De lak daarentegen waar vuil, kou en andere extreme weersomstandigheden direct op inwerken, wordt gemakshalve vergeten. Het zijn deze autobezitters die na de wintermaanden de auto een keer door de wasstraat gooien en na een aantal jaren verbaasd zijn over de matte lakkleur. Neem daarom deze raad ter harte en ga in de wintermaanden regelmatig naar Autowascentrum Dijkstra in Franeker. Spuit daar handmatig de pekel en vuil van je auto of maak gebruik van de hightech Softcare Pro 2 wasstraat. Zorg voor een wasprogramma met daarin hotwax. Zo blijft niet alleen de glans behouden maar is je auto na vele jaren ook nog meer waard.